Κ.Πουλάς κατά των κυβερνητικών διαχωρισμών: «Δεν παραχωρούμε ελευθερίες μας σε κανέναν»

Κ.Πουλάς κατά των κυβερνητικών διαχωρισμών: «Δεν παραχωρούμε ελευθερίες μας σε κανέναν»

Ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς, στράφηκε κατά των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και με τα οποία -υποτίθεται- δίνει «ελευθερία» στους εμβολιασμένους. 

«Δεν περιμένουμε κάποιος να μας δώσει ελευθερίες, τις ελευθερίες τις έχουμε γιατί μας τις έχει δώσει το Σύνταγμα, δεν παραχωρούμε ελευθερίες μας σε κανέναν. Συνεπώς αυτά που ακούμε στα ΜΜΕ ότι σε κάποιους παραχωρούν παραπάνω ελευθερίες είναι αστεία», είπε ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας αναφορικά με τα μέτρα «ελευθερίας» που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα έκανε μια σύγκριση και με τις άλλες χώρες τονίζοντας: «Μου προκαλεί εντύπωση ότι ενώ σε άλλες χώρες οι άνθρωποι αρχίζουν να αποδεσμεύονται από φαινόμενα όπως η μάσκα σε εμάς επιλέγεται μια τακτική διχασμού και διαχωρισμού της κοινωνίας». 

Ο Κ.Πουλάς μίλησε επίσης και τα για φάρμακα κατά του Covid-19 και για το εάν αυτά θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στην πανδημία: «Τέλος όπως το φαντάζεστε δεν περιμένουμε να το δούμε μέσα στους λίγους επόμενους μήνες, όμως εάν επιτρέψουμε στους γιατρούς της γειτονιάς από την πρώτη στιγμή να δίνουν στους ασθενείς συγκεκριμένα φάρμακα που να τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να απομακρύνουν το ιικό φορτίο τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα, άλλωστε πόσο χειρότερα μπορεί να πάνε από τη στιγμή που κατέχουμε τα πρωτεία σε ποσοστό θανάτων».